Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Table of Contents
typeflat


Podešavanje tipova Backorder-a

Matični podaci > Opis dokumenata > BackOrder Tip

Moguće je podesiti tipove Backorder-a za različite dokumente (znači u našem slučaju NRK koji stavlja na Backorder i RAC koji skida s Backorder-a) svaki tip može imati različite dokumente s kojima se puni ili prazni Backorder. Na Vama je odluka koliko ih želite imati i koje dokumente želite vezati uz tipove.Podešavanje dokumenta koji dodaje stavke na Backorder (npr. NRK)


Narudžbe od Kupca za robu na lageru zaprimaju se po nekom dokumentu, Primjer za dokument NRK. U definiciji knjiženja na kartici Backorder podešavamo kao što je prikazano na slici.
Podešavanje knjiženja na dokumentima koji skidaju stavke s Backorder-a (npr. RAC)


Račun-otpremnica bi trebao skinuti stavke sa Backorder-a, pa je potrebno u definiciji knjiženja pod karticom Backorder podesiti na koji dokument se odnosi skidanje stavaka, odabrati tip Backorder-a, i označiti kako će se ponašati unos količine (predznak).
Unos izlaznog dokumenta i Backorder

Info
Backorder kolona - pregled stavaka na backorder dokumentu


Kod unosa dokumenta (ako postoje artikli na Backorder-u za partnera) prikazuje se oznaka dokumenta u koloni backorder, i kad se klikne pojavi se dodatni prozor koji prikazuje podatke o naručenoj i realiziranoj količini.

Ako želite imati ispis Backorder dokument u zaglavlju dokumenta, odaberete iz izbornika oznaku.

Info
Prikaz otvorenih backordera za partnera


Na unosu dokumenta je također moguće prikazati stanje svih artikala Backorder-a za partnera, ako kliknete na "Količine" i u izborniku odaberete "Prikaz otvorenih backordera za partnera"Info
Direktan prijenos stavaka u dokument iz pregleda otvorenih backordera za partnera


moguće je u pregledu otvorenih backordera za partnera označiti i prenjeti označene stavke direktno u dokument.nakon što prenesete stavke u dokumentu ih možete naknadno mijenjati
Podešavanje definicije ispisa Backorder-a na dokumentima


želite li ispis s kojeg je dokumenta (Backorder-a) povučena količina. Potrebno je u definiciji knjiženja dokumenta podesiti parametre kako je prikazano. Nakon podešenja će se na ispisu pojaviti kolona BacOrder u kojoj će biti navedene oznake dokumenata na kojima su vođeni artikli Backorder-a.


  Izvješća vezana uz tipove Backorder-a


Primjer izvješća za tip Backorder-a KUP (Kupci).

Izvješća > Pregled naručeno/isporučeno > BackOrder > KUP-Kupci


opcije prikaza izvješća Backorder-a

rezultat izvješća za tip Backorder-a (KUP)