Vrsta dokumenta > Podešavanje > Knjiženje - unesite svoju lozinku za Gath

S lijeve strane naći će te kartice Saldakonti, te Knjiga UR, odnosno IR.


Obratite pažnju na vrh prozora gdje vam piše za koju ili koje jedinice postavljate definiciju

 O tome malo više možete pročitati ovdje .


SALDAKONTI

Prvo označite Aktivno knjiženje dokumenta u saldakonti. Zatim odaberite vrijednost koja će se knjižit (2.), na koji način (3.), te na koje konto (4.). Ovdje ćete moći odabrati ona konta na kojima ste u kontnom planu označili da se vode u saldakontima (za više detalja kliknite ovdje).

Na kraju ćete odabrati podatke koje želite da vam uzima za vezu, za datum dokumenta, eventualno za poziv na broj kod naloga za plaćanje (5.)

Ukoliko će te saldakonti pratiti na ovaj način, preporučamo i paljenje opcije „Direktan unos uplata“ (6.)


Nakon što ste podesili knjiženje u Saldakonti, provjerite kako se postavke ponašaju; izradite novi dokument, provjerite saldakonti karticu kupca/dobavljača.

Ukoliko niste zadovoljni, možete se vratiti na definiciju knjiženja i promijeniti postavke.

NAPOMENA: Nove postavke, odnosno promjena istih neće biti vidljiva na već izrađenim dokumentima. Da bi se postavke (nove ili promjena) primijenile na već izrađene dokumente, potrebno ih je ponovno proknjižiti, 

više o tome pročitajte ovdje .


KNJIGA UR / IR

Označite aktivno knjiženje u knjigu UR-a ili IR-a, odaberite vrijednosti, vrstu knjige, vezu… spremite promjenu, testirajte kako se program ponaša na jednom dokumentu, kada ste zadovoljni po potrebi ponovno proknjižite starije dokumente.

Pod Vrste knjige ulaznih/izlaznih računa naći će te one koje ste unijeli u šifrarnik knjiga UR/IR, više o tome pročitajte ovdje.
  • No labels